Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://artemis.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/12683
Τίτλος: Σχεδιασμός Και Μελέτη Αναφοράς Επεκτάσεων Λογισμικού Για Τη Μη Σχεσιακή Βάση Δεδομένων Mongodb Με Σκοπό Την Ολοκληρωμένη Παροχή Συστήματος Διαχείρισης Ταυτόχρονων Συνδιαλλαγών.
Συγγραφείς: Φίλιππος Κατερινόπουλος
Βαρβαρίγου Θεοδώρα
Λέξεις κλειδιά: μη-σχεσιακές βάσεις δεδομένων
υπολογιστικό νέφος
συστήματα εξυπηρέτησης νέφους
mongodb
ταυτοχρονισμός πολλαπλών εκδόσεων
διαχείριση συνδιαλλαγών
ycsb
java
Ημερομηνία έκδοσης: 12-Μαρ-2015
Περίληψη: Στη σύγχρονη εποχή, η χρήση του υπολογιστικού νέφους και συνεπώς των συστημάτων νέφους εξυπηρέτησης αυξάνεται συνεχώς. Μαζί με τις τεχνολογίες αυτές, αυξάνονται όμως και οι απαιτήσεις σε ευέλικτο αποθηκευτικό χώρο. Γι’ αυτόν το λόγο, αναπτύχθηκαν και διαδόθηκαν οι μη-σχεσιακές βάσεις δεδομένων. Αυτές οι βάσεις προσφέρουν τόσο την ευελιξία που χρειάζονται τα σύγχρονα συστήματα όσο και την ευχρηστία και την επάρκεια του χώρου αποθήκευσης.Παρόλα αυτά, οι μη-σχεσιακές βάσεις δεδομένων παρουσιάζουν τα δικά τους μειονεκτήματα, με κυριότερο από αυτά να είναι η μη υποστήριξη συνδιαλλαγών και συνεπώς και των ACID ιδιοτήτων που αυτές προσφέρουν σε μία βάση δεδομένων. Γι’ αυτό το λόγο, επεκτείνουμε μία μη-σχεσιακή βάση δεδομένων με σκοπό να υποστηρίζει τον έλεγxo ταυτόχρονων πολλαπλών εκδόσεων δεδομένων(MultiVersion Concurrency Control), με σκοπό την υποστήριξη του προγράμματος του Διαχειριστή Συνδιαλλαγών, ο οποίος μπορεί να δώσει στο σύστημα τη δυνατότητα χρήσης συνδιαλλαγών για τη βάση δεδομένων και να εξασφαλίσει τις ιδιότητες αυτές.Έτσι, σκοπός αυτής της διπλωματικής είναι η επέκταση της μη-σχεσιακής βάσης MongoDB σε ένα σύστημα με Έλεγχο Ταυτόχρονων Πολλαπλών Εκδόσεων, ώστε να παρέχεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα πολλαπλών ταυτόχρονων συνδιαλλαγών. Παράλληλα, γίνεται αξιολόγηση της ολοκληρωμένης MongoDB σε σύγκριση με τη φυσική της έκδοση, μέσω εργαλείου λογισμικού για μετρήσεις σε βάσεις δεδομένων, με επέκταση για την υποστήριξη της συγκεκριμένης βάσης, ώστε να μελετηθεί πόσο αποτελεσματικό θα ήταν ένα τέτοιο σύστημα σε σχέση με το κόστος που επιφέρει σε χρόνο και χρήμα.
URI: http://artemis-new.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/12683
Εμφανίζεται στις συλλογές:Διπλωματικές Εργασίες - Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο ΜέγεθοςΜορφότυπος 
DT2015-0032.pdf3.14 MBAdobe PDFΕμφάνιση/Άνοιγμα


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.