Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://artemis.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/13392
Τίτλος: Μελέτη Προτύπων Σημασιολογικού Ιστού Με Εφαρμογές Στις Έξυπνες Πόλεις Και Ανάπτυξη Εφαρμογής Διαχείρισης Κυκλοφοριακού.
Συγγραφείς: Παναγιώτης Χάλαρης
Ασκούνης Δημήτριος
Λέξεις κλειδιά: έξυπνη πόλη
σημασιολογικός ιστός
οντολογία
internet of things
μοντελοποίηση
αυτοματισμός
Ημερομηνία έκδοσης: 22-Μαρ-2017
Περίληψη: Στην εποχή των συνεχόμενων αλλαγών στους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας , κινητήριος δύναμη αποτελεί ο τομέας της τεχνολογίας. Ο σύγχρονος άνθρωπος σε όποιο κοινωνικό στρώμα και αν ανήκει έρχεται σε επαφή με αυτοματοποιημένα συστήματα προκειμένου να περιορίσει την σπατάλη πολύτιμου χρόνου, τα κόστη και κατά συνέπεια να βελτιώσει το επίπεδο ζωής του. Έξυπνες φορητές συσκευές , κινητά ,ευφυή αυτοκίνητα και ολόκληρα σπίτια έχουν κάνει πλέον την εμφάνισή τους αισθητή στις περισσότερους χώρες του σύγχρονου κόσμου. Η αξιοπιστία και η ευελιξία που προσφέρουν οι ασύρματες τεχνολογίες αποτέλεσαν τη βάση για την υλοποίηση ενός πλάνου βασισμένου στο Internet of Things , το οποίο σήμερα βρίσκεται σε προοδευτικό στάδιο : τη μετάβαση στην πόλη του αύριο , την «Έξυπνη Πόλη» . Οικονομικές μεταφορές, εξάλειψη του κυκλοφοριακού προβλήματος , φιλικότητα προς το περιβάλλον , χρονικά κέρδη , είναι μόνο λίγα από τα οφέλη που υπόσχεται ένα πλάνο εφαρμογής Έξυπνης Πόλης στους κατοίκους της.Κατά συνέπεια, ο σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι διττός. Αρχικά, πραγματοποιείται εκτενής ερευνητική μελέτη στο μοντέλο της σύγχρονης έξυπνης πόλης , μέσα από εφαρμογές του σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Σημειώνονται η πληθώρα πλεονεκτημάτων , τα μειονεκτήματα και οι δυσκολίες στη διάπλαση μιας τέτοιας πόλης , ενώ παρουσιάζονται νέες πρωτοπόρες ιδέες που δύνανται να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την ευελιξία και το επίπεδο ζωής που θα προσφέρουν.Εν συνεχεία προτείνεται μια οντολογική προσέγγιση με στόχο την ενιαία και τυποποιημένη μοντελοποίηση των οντοτήτων που απαρτίζουν τον προγραμματισμό ενός εργαζομένου προκειμένου να φτάσει στο χώρο εργασίας του γρήγορα και οικονομικά , αποφεύγοντας κυκλοφοριακό πρόβλημα και μη συμφέρουσες μεταφορές. Διαμορφώνονται κατάλληλα σενάρια και κανόνες με στόχο τη τον αυτοματισμό και τον έλεγχο του προτεινόμενου καθημερινού προγράμματος ενός κατοίκου, σύμφωνα με τις αρχές του Σημασιολογικού Ιστού.
URI: http://artemis-new.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/13392
Εμφανίζεται στις συλλογές:Διπλωματικές Εργασίες - Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο ΜέγεθοςΜορφότυπος 
DT2017-0050.pdf3.66 MBAdobe PDFΕμφάνιση/Άνοιγμα


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.