Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://artemis.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/13413
Τίτλος: Ενεργειακή Επιθεώρηση Και Πρόταση Εξοικονόμησης Ενέργειας Στο Σύστημα Φωτισμού Του Νέου Κτηρίου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Και Μηχανικών Υπολογιστών Ε.μ.π.
Συγγραφείς: Δούρου Β. Αντιγόνη
Τοπαλής Φραγκίσκος
Λέξεις κλειδιά: φωτισμός κτηρίων γραφείου
φωτισμός κτηρίων εκπαιδευτικής χρήσης
τεχνητός φωτισμός
αξιοποίηση φυσικού φωτισμού
ενεργειακή αναβάθμιση
εξοικονόμηση ενέργειας
τεχνοοικονομική μελέτη φωτισμού
αισθητήρες φωτισμού
αισθητήρες παρουσίας
αισθητήρες κίνησης
Ημερομηνία έκδοσης: 5-Απρ-2017
Περίληψη: Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος τεχνητού φωτισμού του κτηρίου της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Για αυτόν το σκοπό πραγματοποιήθηκε ενεργειακή επιθεώρηση του συστήματος τεχνητού φωτισμού του κτηρίου, διατυπώθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής του απόδοσης με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και υπολογίστηκαν τα οφέλη από την προτεινόμενη ενεργειακή αναβάθμιση. Αρχικά, αναφέρονται κάποιες γενικές δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το σύστημα φωτισμού. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της καταγραφής του υφιστάμενου συστήματος φωτισμού του υπό μελέτη κτηρίου, καθώς και τα αποτελέσματα τριών προτάσεων αναβάθμισης του συστήματος τεχνητού φωτισμού. Τα αποτελέσματα αυτά είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις που ορίζει ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων. Η πρώτη πρόταση αφορά στην αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα, αποδοτικότερα τεχνολογίας LED, η δεύτερη στην επιπλέον αναβάθμιση με προσθήκη αισθητήρων φωτισμού με δυνατότητα ρύθμισης της στάθμης φωτισμού αναλόγως το διαθέσιμο φυσικό φωτισμό και η τρίτη στην τοποθέτηση αισθητήρων παρουσίας και κίνησης. Τέλος, παρουσιάζονται τα ενεργειακά οφέλη, το συνολικό κόστος και ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης από την εφαρμογή και των τριών προτάσεων.
URI: http://artemis-new.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/13413
Εμφανίζεται στις συλλογές:Διπλωματικές Εργασίες - Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο ΜέγεθοςΜορφότυπος 
DT2017-0071.pdf2.95 MBAdobe PDFΕμφάνιση/Άνοιγμα


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.