Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://artemis.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/13586
Τίτλος: Μελέτη,σχεδίαση Και Ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης Ιατρικού Φακέλου, Κάνοντας Χρήση Διαλειτουργικών Προτύπων Ανταλλαγής Δεδομένων Και Την Χρήση Κινητών Τηλεφώνων.
Συγγραφείς: Ψαρρός Δημήτρης
Κουτσούρης Διονύσιος-Δημήτριος
Λέξεις κλειδιά: κινητή υγεία
διαλειτουργικότητα
πρότυπα
είδη εφαρμογών
android
ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος
Ημερομηνία έκδοσης: 22-Οκτ-2017
Περίληψη: Σκοπός της παρούσας διπλωματικής είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μιας τηλεματικής ιατρικής εφαρμογής στα πρότυπα ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος στον χώρο της υγείας. Η εφαρμογή αυτή αποσκοπεί στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας μέσω της αυτοματοποίησης των διαδικασιών υγείας, της δημιουργίας και της διαχείρισης ενός ιατρικού φακέλου μέσω ενός συστήματος καταγραφής παθήσεων προκειμένου να γίνει συλλογή ιατρικών δεδομένων, παρέχοντας ταυτόχρονα δυνατότητες για άμεση επικοινωνία του ασθενή με τον γιατρό. Για την υλοποίηση της εφαρμογής "ΕΗR_application" απαιτήθηκε η κατασκευή της αυτής καθ’ αυτής εφαρμογής του γιατρού/ασθενή, μιας διαδικτυακής υπηρεσίας (web service) και της βάσης δεδομένων.Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται αναφορά στην σημασία της κινητής υγείας(mobile Health) ως μέσω αναβάθμισης του φορέα της υγείας και αντιμετώπισης παρελθοντικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε μέσω αξιοποίησης των δυνατοτήτων που παρέχει. Στην συνέχεια, πραγματοποιείται μια σύντομη ανασκόπηση στα πρωτόκολλα ανταλλαγής ιατρικών δεδομένων και ύστερα παρουσιάζονται τα διαθέσιμα είδη εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και tablets. Τέλος γίνεται η ανάλυση του συστήματος που αναπτύχθηκε με την αναφορά όλων των τμημάτων και των δομών που συντέλεσαν στην δημιουργία της τηλεματικής εφαρμογής.
URI: http://artemis-new.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/13586
Εμφανίζεται στις συλλογές:Διπλωματικές Εργασίες - Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο ΜέγεθοςΜορφότυπος 
DT2017-0244.pdf3.31 MBAdobe PDFΕμφάνιση/Άνοιγμα


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.