Please use this identifier to cite or link to this item: http://artemis.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/14006
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΓεωργιος Χ. Κιοκες
dc.date.accessioned2018-07-23T14:25:25Z-
dc.date.available2018-07-23T14:25:25Z-
dc.date.issued2004-4-19
dc.date.submitted2004-12-19
dc.identifier.urihttp://artemis-new.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/14006-
dc.description.abstractΟ σκοπός της διπλωματικής εργασίας ήταν η μελέτη ενός ραντάρ συνθετικής απεικόνισης μικρών διαστάσεων στην μικροκυματική συχνότητα των 5GHz. Το ραντάρ συνθετικής απεικόνισης(SAR) παρέχει την μοναδική δυνατότητα απεικόνισης υψηλής ανάλυσης της επιφάνειας της γης υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες ανεξαρτήτου ημέρας ή νύχτας. Τα ραντάρ απεικόνισης πετυχαίνουν υψηλή διακριτική ικανότητα στην κατεύθυνση του αζιμούθιου εκμεταλλευόμενοι το πλεονέκτημα της κίνησης της πλατφόρμας που μεταφέρει το ραντάρ δημιουργώντας έτσι μια κεραία πολύ μεγάλου μήκους. Συγκεκριμένα στο 1ο κεφάλαιο αναφέρονται μερικές εισαγωγικές έννοιες πάνω στο αντικείμενο του ραντάρ ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξίσωση του ραντάρ, στον θόρυβο και τέλος στην ραδιοτομή των στόχων. Στο 2ο κεφάλαιο ύστερα από την απαραίτητη εισαγωγή μελετάμε το αερομεταφερόμενο ραντάρ πλάγιας βλέψης και στη συνέχεια εξετάζουμε το ραντάρ συνθετικής απεικόνισης μελετώντας την εξίσωση του και υπολογίζοντας την διακριτική ικανότητα του. Η παράγραφος τελειώνει με την σύγκρίση των δυο ραντάρ απεικόνισης (SLAR - SAR). To κεφάλαιο τελειώνει με αναφορά στους δυο πιο σημαντικούς τύπους ραντάρ SAR καθώς και με την παράγραφο περί απεικόνισης στην περίπτωση που έχουμε κινούμενους στόχους.Στο 3ο κεφάλαιο εξετάζουμε μερικές πιο προηγμένες έννοιες πάνω στο ραντάρ συνθετικής απεικόνισης όπως το φαινόμενο Doppler και τις τεχνικές συμπίεσης παλμών (προσαρμοσμένο φίλτρο, αναλογική τεχνική συμπίεσης παλμών, ψηφιακή τεχνική συμπίεσης παλμών). Στην συνέχεια εξετάζουμε το φαινόμενο της δειγματοληψίας και των ασαφειών και ολοκληρώνουμε το κεφάλαιο με την έννοια των παρασιτικών επιστροφών.Στο 4ο κεφάλαιο μελετάμε τις μικροκυματικές διατάξεις που αφορούν το λειτουργικό μπλοκ διάγραμμα ενός ραντάρ συνθετικής απεικόνισης όπως μίκτες, μικροκυματικά φίλτρα, διπλέκτες, κεραία, ενισχυτής χαμηλού θορύβου κ.α.Τέλος στο 5ο κεφάλαιο αρχικά μελετάμε την συνάρτηση αβεβαιότητας αναλύοντας την LFM διαμόρφωση και τον απλό ασυμπίεστο παλμό. Στην συνέχεια εξετάζουμε την διακριβωτική ικανότητα του ραντάρ συνθετικής απεικόνισης μέσω της συνάρτησης αβεβαιότητας. Τελειώνουμε την μελέτη μας αναλύοντας κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά και εξετάζοντας ορισμένες οριακές συνθήκες για την επίτευξη της σωστής λειτουργίας του ραντάρ.
dc.languageGreek
dc.titleΜελετη Αναπτυξης Ρανταρ Συνθετικης Απεικονισης Μικρων Διαστασεων
dc.typeDiploma Thesis
dc.description.pages131
dc.contributor.supervisorΟυζούνογλου Νικόλαος
dc.departmentΤομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας & Τεχνολογίας Υλικών
dc.organizationΕΜΠ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
dc.description.notesΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΡΑΝΤΑΡ, ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ DOPPLER, ABEBAIOTHTA, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ , ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΛΥΣΗ, ΠΑΛΜΟΣ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΣΚΕΔΑΣΗΣ.
Appears in Collections:Διπλωματικές Εργασίες - Theses

Files in This Item:
File SizeFormat 
DT2004-0040.doc4.06 MBMicrosoft WordView/Open


Items in Artemis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.