Please use this identifier to cite or link to this item: http://artemis.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/14140
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΚαρμανιολας Δημητριος
dc.contributor.authorΚοτσης Κωνσταντινος
dc.date.accessioned2018-07-23T14:28:44Z-
dc.date.available2018-07-23T14:28:44Z-
dc.date.issued2004-10-13
dc.date.submitted2004-12-11
dc.identifier.urihttp://artemis-new.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/14140-
dc.description.abstractΒελτιστοποίηση της σχεδίασης στοιχειοκεραίας αποτελούμενη από εννέα ή οκτώ δίπολα σε κυκλική διάταξη (οκτώ στην περιφέρεια κύκλου και ένα στο κέντρο του) . Η βελτιστοποίηση επιτεύχθηκε με τη χρήση γενετικού αλγορίθμου. Στο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε, έγινε προσπάθεια να αξιοποιηθούν όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη μορφή του διαγράμματος ακτινοβολίας μιας στοιχειοκεραίας, έτσι ώστε να πάρουμε τα βέλτιστα διαγράμματα ακτινοβολίας.Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στα είδη των δίπολων, καθώς και τα χαρακτηριστικά ακτινοβολίας τους. Επίσης γίνεται ανάλυση της αλληλεπίδρασης των διπλών (ιδίες και αμοιβαίες αντιστάσεις), καθώς και μελέτη του κοντινού και μακρινού πεδίου ακτινοβολίας τους. Στο επόμενο κεφάλαιο περιγράφεται η λειτουργία και το πεδίο ακτινοβολίας για διάφορα είδη στοιχειοκεραιών, από δύο έως Ν πλήθους ακτινοβολητών. Στην ανάλυση αυτή συμπεριλαμβάνονται χωρικά ομοιόμορφες και χωρικά ανομοιόμορφες στοιχειοκεραίες, όπως οι γραμμικές κεραίες με ομοιόμορφη διέγερση, οι επίπεδες στοιχειοκεραίες κ. τ. λ.Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται η ανάλυση της θεωρίας των γενετικών αλγορίθμων. Σε αυτό αναφέρονται αναλυτικά τα είδη των γενετικών αλγορίθμων, οι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη τους και οι τελεστές που αυτοί χρησιμοποιούν.Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στο MATLAB καθώς και στις συναρτήσεις του GA Toolbox που χρησιμοποιήσαμε στην εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας .Το τελευταίο κεφάλαιο αποτελεί το κύριο μέρος της μελέτης αυτής. Σε αυτό το κομμάτι πραγματοποιείται αρχικά η σχεδίαση της απαιτούμενης στοιχειοκεραίας με εννέα δίπολα και παρατίθενται τα διαγράμματα ακτινοβολίας που καταδεικνύουν την συμπεριφορά της. Έπειτα μελετούμε την περίπτωση βλάβης ενός στοιχείου. Στη συνέχεια πραγματοποιείται επανασχεδίαση με οκτώ στοιχεία και επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία. Δηλαδή αφαιρούμε το στοιχείο που έχει υποστεί βλάβη και μελετούμε την συμπεριφορά της στοιχειοκεραίας .Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται για στοιχειοκεραία 8 στοιχείων τοποθετημένα σε περιφέρεια κύκλου ακτίνας r ανά 45ο μεταξύ τους.. Τέλος πραγματοποιείται ταυτόχρονη σχεδίαση οκτώ και επτά στοιχείων .
dc.languageGreek
dc.subjectστοιχειο κεραια - γενετικοι αλγοριθμοι - matlab
dc.titleΣχεδίση Στοιχειοκεραίας Με Την Μέθοδο Των Γενετικών Αλγορίθμων. Αντιμετώπιση Βλάβης Στοιχείου Κεραίας Mε Tη Μέθοδο Tων Γενετικών Αλγορίθμων.
dc.typeDiploma Thesis
dc.description.pages240
dc.contributor.supervisorΚαψάλης Χρήστος
dc.departmentΤομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας & Τεχνολογίας Υλικών
dc.organizationΕΜΠ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Appears in Collections:Διπλωματικές Εργασίες - Theses

Files in This Item:
File SizeFormat 
DT2004-0184.doc4.75 MBMicrosoft WordView/Open


Items in Artemis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.