Please use this identifier to cite or link to this item: http://artemis.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/14685
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΧρήστος Μπέλλος
dc.date.accessioned2018-07-23T14:52:18Z-
dc.date.available2018-07-23T14:52:18Z-
dc.date.issued2006-10-12
dc.date.submitted2006-12-10
dc.identifier.urihttp://artemis-new.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/14685-
dc.description.abstractΗ εξέλιξη των τηλεπικοινωνιακών εφαρμογών τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία, ενώ όλο και περισσότερα τηλεπικοινωνιακά προϊόντα εισβάλλουν στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Ειδικότερα οι ασύρματες επικοινωνίες γνωρίζουν τεράστια άνθιση και για το λόγο αυτό καλούνται οι επιστήμονες να μελετήσουν τρία βασικά μεγέθη. Την σωστή και αποτελεσματική χρησιμοποίηση του διαθέσιμου φάσματος συχνοτήτων, τη διατήρηση του κόστους σε προσιτά επίπεδα και τέλος, την καλυτέρευση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.Με την πολυπλεξία ορθογωνικής διαίρεσης συχνότητας (OFDM) μπορούμε να πετύχουμε την αποτελεσματική χρησιμοποίηση του εύρος ζώνης. Στο πρώτο κεφάλαιο μελετάμε ένα σύστημα OFDM καθώς και τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων που εμφανίζονται κατά τη μετάδοση του σήματος, όπως διασυμβολική παρεμβολή. Στο δεύτερο κεφάλαιο προβαίνουμε στο θεωρητικό υπολογισμό του ρυθμού λαθών σε ένα OFDM σύστημα και συμπεραίνουμε για την καλυτέρευση της μετάδοσης που επιτυγχάνεται.Με τη διείσδυση, όμως, των ασύρματων επικοινωνιών στη ζωή ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, προέκυψε η ανάγκη για ακόμα πιο αποτελεσματική χρησιμοποίηση του εύρους ζώνης και κυρίως για μείωση των παρεμβολών που επηρεάζουν τη σωστή λήψη του μεταδιδόμενου σήματος. Για το λόγο αυτό οι επιστήμονες οδηγήθηκαν στην υλοποίηση των έξυπνων κεραιών που, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των VLSI κυκλωμάτων, βρίσκουν και εμπορικές εφαρμογές. Έτσι στο τρίτο κεφάλαιο της μελέτης μας αναλύουμε τις έξυπνες κεραίες και ορισμένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους.Τέλος, στο τέταρτο και πέμπτο κεφάλαιο, κάνουμε προσομοίωση με Matlab ενός OFDM συστήματος με ομοιοκατευθυντική και έξυπνη κεραία στο δέκτη αντίστοιχα και συμπεραίνουμε για το ρυθμό λαθών του συστήματος.
dc.languageGreek
dc.subjectofdm
dc.subjectέξυπνες κεραίες
dc.subjectκεραίες μεταγωγής λοβών
dc.subjectber
dc.subjectασύρματες επικοινωνίες
dc.titleΈξυπνες Κεραίες Σε Συνδυασμό Με Ofdm
dc.typeDiploma Thesis
dc.description.pages225
dc.contributor.supervisorΚαψάλης Χρήστος
dc.departmentΤομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας & Τεχνολογίας Υλικών
dc.organizationΕΜΠ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
dc.description.notesΠροσομοίωση μιας έξυπνης κεραίας με πρόγραμμα Matlab και μιας ομοιοκατευθυντικής σε περιβάλλον Rayleigh fading και σύγκρισή τους.
Appears in Collections:Διπλωματικές Εργασίες - Theses

Files in This Item:
File SizeFormat 
DT2006-0205.pdf2.34 MBAdobe PDFView/Open


Items in Artemis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.