Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://artemis.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/16365
Τίτλος: Μοντελοποίηση, Προσομοίωση Και Λειτουργική Προσαρμογή Του Αυτοτελούς Τμήματος Ποινικού Μητρώου Του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας Και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,έπειτα Από Εφαρμογή Νέων Έργων Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (ecris-επμ)
Συγγραφείς: Πέππας Μιχαηλ
Ψαρράς Ιωάννης
Λέξεις κλειδιά: ποινικό μητρώο
αυτοτελές τμήμα ποινικού μητρώου
ecris
εθνικό ποινικό μητρώο
ηλεκτρονική δικαιοσύνη
υπουργείο δικαιοσύνης
διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων
μοντελοποίηση
προσομοίωση
βελτιστοποίηση
Ημερομηνία έκδοσης: 23-Ιου-2012
Περίληψη: Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες της ποινικής διαδικασίας είναι ο θεσμός του Ποινικού Μητρώου, καθώς αποτελεί πηγή γνώσης της προσωπικότητας του ατόμου που εμπλέκεται στην Ποινική Διαδικασία αλλά και στοιχείο απαραίτητο για την ανάμιξή του σε ορισμένες δραστηριότητες. Το σημερινό σύστημα διαχείρισης του Ποινικού Μητρώου αλλά και ανταλλαγής πληροφοριών σχετικών με αυτό παρουσιάζει σημαντικά μειονεκτήματα, τόσο γιατί μεγάλος όγκος δελτίων Ποινικού Μητρώου είναι χειρόγραφα, όσο και γιατί οι μέθοδοι ανταλλαγής του είναι πεπαλαιωμένες. Για τη βελτίωση της λειτουργίας του θεσμού, προβλέπεται μελλοντικά η εφαρμογή δύο έργων Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης: του ECRIS και του Εθνικού Ποινικού Μητρώου.Σκοπός αυτής της Διπλωματικής εργασίας, είναι η μελέτη του Αυτοτελούς Τμήματος Ποινικού Μητρώου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα διάφορα στάδια μηχανοργάνωσης που προκύπτουν μετά την εφαρμογή των παραπάνω έργων. Η μελέτη αυτή κρίθηκε σκόπιμη, επειδή το συγκεκριμένο Τμήμα, αποτελεί ουσιαστικά την καρδιά του θεσμού του Ποινικού Μητρώου και ταυτόχρονα τον βασικό κόμβο επικοινωνίας των υπηρεσιών εσωτερικού με αυτές του εξωτερικού. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, αρχικά συλλέχθηκαν στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία του τμήματος, τον αριθμό των εργαζομένων, το ρόλο τους καθώς και τον υφιστάμενο όγκο εργασίας. Στη συνέχεια, αυτά τα στοιχεία μοντελοποιήθηκαν και προσομοιώθηκε η λειτουργία του τμήματος με σκοπό να αποκτηθεί μία πρώτη εκτίμηση για την παρούσα κατάσταση. Εν συνεχεία εκτιμήθηκαν οι αλλαγές που θα επέλθουν τόσο στις διαδικασίες του τμήματος, όσο και στον όγκο εργασίας του μετά την εφαρμογή των δύο έργων και προσαρμόστηκαν τα μοντέλα στις αλλαγές αυτές. Προσομοιώθηκε εκ νέου η λειτουργία του τμήματος και εντοπίστηκαν τα αδύνατα σημεία. Τέλος, προτάθηκαν ορισμένες τροποποιήσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του τμήματος και ενσωματώθηκαν στα μοντέλα, τα οποία προσομοιώθηκαν ξανά για να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων αλλαγών.
URI: http://artemis-new.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/16365
Εμφανίζεται στις συλλογές:Διπλωματικές Εργασίες - Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο ΜέγεθοςΜορφότυπος 
DT2012-0155.pdf7.34 MBAdobe PDFΕμφάνιση/Άνοιγμα


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.