Please use this identifier to cite or link to this item: http://artemis.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/18581
Title: Ανάπτυξη Αισθητήρα Αλκοόλης
Authors: Μαλλίρης, Βασίλειος
Χριστοφόρου Ευάγγελος
Keywords: IoT
Ασύρματο δίκτυο αισθητήρων (WBSN)
Αιθανόλη
Ζυγαριά TAL221
Issue Date: 8-Nov-2022
Abstract: Στις μέρες μας η τεχνολογία έχει εισχωρήσει σχεδόν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης καθημερινότητας και δραστηριότητας, διευκολύνοντας και απλοποιώντας διάφορες διαδικασίες που μας αφορούν. Μεγάλο ενδιαφέρον σε ολόκληρη την πανεπιστημιακή και τεχνολογική κοινότητα αποτελεί το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (Internet of Things - IoT), βασικότερος στόχος του είναι η υλοποίηση ενός παγκόσμιου δικτύου, το οποίο θα μπορεί απομακρυσμένα να διαχειρίζεται μηχανήματα και συστήματα, αυτό θα αποτελείται από μικροελεγκτές και αισθητήρες που συνεχώς θα αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Η τεχνολογία Arduino είναι η πιο διαδεδομένη τεχνολογία του IoT, το Arduino συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης με την απλότητα στη χρήση. Όπως γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη τεχνολογία, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιεί σε αρκετούς τομείς, αυτοματοποιώντας σημαντικές διαδικασίες, ώστε να υλοποιούνται γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής μελέτης αποτέλεσε η αυτοματοποίηση μετρήσεων, κατά την παραγωγή αιθανόλης που είναι αναγκαίες σε βιομηχανική κλίμακα παραγωγής. Επομένως έχει ως σκοπό την άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν κατά την απόσταξη με σκοπό να καθοριστεί το τέλος ή επανατροφοδότηση της μονάδας παραγωγής. Η διάταξη ελέγχου είναι βασισμένη στον μικροελεγκτή Arduino ο οποίος μαζί με την χρήση αισθητήρα θερμοκρασίας και του load cell για την μέτρηση του βάρους
URI: http://artemis.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/18581
Appears in Collections:Διπλωματικές Εργασίες - Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ_.docx22.81 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in Artemis are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.