Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://artemis.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/18895
Τίτλος: Μέτρηση Ηλεκτρικού και Μαγνητικού Πεδίου σε Γραμμές Μεταφοράς Υψηλής Τάσης
Συγγραφείς: Μπινιάρης, Λουκάς
Γκόνος Ιωάννης
Λέξεις κλειδιά: Ηλεκτρικό Πεδίο , Μαγνητικό Πεδίο, Γραμμές Μεταφοράς, Πυλώνας, Προσομοίωση, Υψηλές Τάσεις, Χαμηλή Συχνότητα, Μετρητές Ηλεκτρικού Πεδίου, Μετρητές Μαγνητικού Πεδίου, COMSOL Multiphysics.
Ημερομηνία έκδοσης: 9-Οκτ-2023
Περίληψη: Η μέτρηση και η αξιολόγηση των ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων που παράγονται από γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης που λειτουργούν με χαμηλές συχνότητες είναι ένα θέμα μεγάλης σημασίας στην Ελλάδα. Λόγω της μεγάλης σημασίας που έχει, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις και τεχνικές που εμπλέκονται στην ακριβή μέτρηση αυτών των πεδίων στον Ελλαδικό χώρο. Οι παράμετροι που απασχολούν είναι η σημασία των μέτρων ασφαλείας, των κατάλληλων συσκευών μέτρησης, των θεμάτων συχνότητας, των παρεμβολών πεδίου, των σχετικών προτύπων και κανονισμών και των μεθόδων ανάλυσης δεδομένων που απαιτούνται για μια ολοκληρωμένη κατανόηση των ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων που περιβάλλουν τις γραμμές μεταφοράς στην Ελλάδα. Συνεπώς, υπάρχει ανάγκη για τη μελέτη αυτών των πεδίων και για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας αποτελεί η μελέτη διαφορετικών τύπων γραμμών μεταφοράς όσον αφορά το ηλεκτρικό και το μαγνητικό πεδίο γύρω από τις γραμμές μεταφοράς, τόσο σε μέτρηση πεδίου με κατάλληλα διακριβωμένα όργανα όσο και με ένα λογισμικό προσομοίωσης. Για την υλοποίηση αυτή πρώτα έγιναν μετρήσεις σε τρεις διαφορετικούς τύπους πυλώνων στο πεδίο με διακριβωμένα όργανα του Εργαστηρίου Υψηλών Τάσεων του ΕΜΠ. Έγινε επιλογή συγκεκριμένων περιοχών κατόπιν μελέτης, ιδανικών για τέτοιες μετρήσεις και διεξήχθησαν μελέτες στο πεδίο. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αξιολογούνται μέσω μιας ανάλυσης ως προς τις παραμέτρους που χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα. Επιπλέον, διεξήχθησαν προσομοιώσεις του ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου με τη βοήθεια του λογισμικού πακέτου COMSOL Multiphysics και τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με τις μετρήσεις που ελήφθησαν στο πεδίο, σχηματίζοντας μια πλήρη εικόνα για τη μορφή και την ένταση των πεδίων στον ευρύτερο χώρο γύρω από τις γραμμές μεταφοράς. Τέλος, σχολιάζονται και συγκρίνονται τα αποτελέσματα τόσο των μετρήσεων όσο και των προσομοιώσεων, εξάγοντας συμπεράσματα ως προς το κατά πόσο αυτά τα πεδία μπορούν να επιβαρύνουν ή όχι τον άνθρωπο καθώς και το οικοσύστημα που υπάρχει γύρω από τις γραμμές μεταφοράς.
URI: http://artemis.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/18895
Εμφανίζεται στις συλλογές:Διπλωματικές Εργασίες - Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
thesis_Biniaris.pdf7.54 MBAdobe PDFΕμφάνιση/Άνοιγμα


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.