Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://artemis.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/9050
Τίτλος: Μία Διερεύνηση Του Ιονισμού Με Κρούσεις Προ Και Κατά Τη Διάσπαση Σε Στερεά Ηλεκτρομονωτικά, Στον Ατμοσφαιρικό Αέρα, Υπό Κρουστικές Τάσεις 1,2/50μs, Μέσω Μετρήσεων Των Μερικών Εκκενώσεων Με Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.
Συγγραφείς: Δημητριάδου Δέσποινα
Μπούρκας Περικλής
Λέξεις κλειδιά: μερικές εκκενώσεις
επίτονος
υψηλή τάση
visual basic
Ημερομηνία έκδοσης: 26-Αυγ-2016
Περίληψη: Η εργασία αυτή αποτελεί μία διερεύνηση των φαινομένων προ και κατά τη διάσπαση στερεών ηλεκτρομονωτικών, στον ατμοσφαιρικό αέρα, υπό κρουστικές τάσεις 1,2/50μs, μέσω μετρήσεων των μερικών εκκενώσεων με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η εργασία περιλαμβάνει έξι κεφάλαια.Αρχικά, στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μία σύντομη αναφορά στη μακροσκοπική και κβαντική θεωρία για τα φαινόμενα προ και κατά τη διάσπαση στο συνδυασμό στερεού ηλεκτρομονωτικού υπό διάφορες μορφές τάσεων, από όπου καταδεικνύεται ο σκοπός της εργασίας αυτής, στο δεύτερο κεφάλαιο, που είναι η διερεύνηση του εν λόγω φαινόμενου στο συνδυασμό στερεό ηλεκτρομονωτικό - ατμοσφαιρικός αέρας. Στο τρίτο κεφάλαιο δίνονται οι διαδικασίες των μετρήσεων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και καθορίζεται ως μετρούμενο μέγεθος η συνολική αύξηση της τάσης Δum κατά την εκδήλωση αλμάτων δυναμικού.Τα αποτελέσματα των μετρήσεων που δίνονται στο κεφάλαιο τέσσερα. Ιδιαίτερη σημασία έχει η χαρακτηριστική Δ που θεωρείται πως αποδίδει τον ιονισμό με κρούσεις κατά τη γήρανση και διάσπαση των ηλεκτρομονωτικών υλικών. Από τη χαρακτηριστική ΔW= f(Uk, Ek) φαίνεται πως κατά τη διάσπαση του στερεού ηλεκτρομονωτικού εκπέμπεται ακτινοβολία στην περιοχή των μαλακών ακτίνων Χ. Φαίνεται επίσης ότι η γήρανση πλησίον της τάσης διάσπασης σχετίζεται με υπεριώδεις ακτινοβολίες. Οι παραπάνω ακτινοβολίες καταγράφηκαν και μέσω της προσβολής του φωτογραφικού φιλμ. Τα σχόλια επί των πειραματικών και των θεωρητικών αποτελεσμάτων που προαναφέρθηκαν δίνονται στο τέταρτο κεφάλαιο. Συμπερασματικά φαίνεται ότι τα φαινόμενα που εκδηλώνονται στα στερεά ηλεκτρομονωτικά σε περιβάλλον ατμοσφαιρικού αέρα υπό κρουστικές τάσεις 1,2/50 μs είναι ίδια με εκείνα στο συνδυασμό ηλεκτρομονωτικό έλαιο μετασχηματιστών. Στην εργασία προτείνονται ισοδύναμα κυκλώματα τα οποία αποδίδουν τη μακροσκοπική και κβαντική θεωρία προ και κατά τη διάσπαση. Στο πέμπτο κεφάλαιο αναλύεται ένα αντιπροσωπευτικό περιστατικό εκδήλωσης σπινθηρισμών (μερικών εκκενώσεων) λόγω ξένων επικαθήσεων σε μονωτήρες πορσελάνης μέσης τάσης στο δίκτυο διανομής. Ενώ στο έκτο κεφάλαιο δίνεται περιληπτικά η συνεισφορά της εργασίας στην έρευνα και τις πρακτικές εφαρμογές.
URI: http://artemis-new.cslab.ece.ntua.gr:8080/jspui/handle/123456789/9050
Εμφανίζεται στις συλλογές:Διδακτορικές Διατριβές - Ph.D. Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PD2016-0036.doc3.62 MBMicrosoft WordΕμφάνιση/Άνοιγμα


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.